Monique van Loon
Monique van Loon (24) is online ondernemer en executive editor bij het culinaire online magazine Culy.nl. Dit is haar week.
Monique van Loon (24) is online ondernemer en executive editor bij het culinaire online magazine Culy.nl. Dit is haar week.
— Thomas MoesMijn baan lijkt (en is) best spannend, maar ik zit ook vooral veel op kantoor. Gelukkig zit Culy HQ hartje Amsterdam aan de gracht, tussen de Nieuwmarkt en het Waterlooplein. Een heerlijke buurt met veel water, veel drukte maar ook vooral veel echte gezelligheid. Ons kantoor heeft een goddelijk dakterras waar ik tussen de werkzaamheden door kostbare minuutjes doorbreng in de zon.
Ik geef regelmatig interviews over culinaire zaken. Van calorierijke brownies in het Parool tot informatie over gezonde voeding in de Spits. Vandaag stond er een mooi stuk in die laatste krant. Leuk om te doen én goed voor de publiciteit van mijn site!
Recepten zijn erg belangrijk op Culy.nl. Momenteel ben ik tevens bezig met een boek, The culy way of life, dat dit najaar uitkomt. Daar moet veel voor ge(test)kookt worden, wat natuurlijk absoluut geen straf is. Zeker niet voor m’n geliefde… Hier maakte ik trouwens aubergines uit de oven met homemade tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Echt Italiaans.
Naast heel veel schrijven op de site, bezoek ik ook veel evenementen om hier reports van te maken. Deze week stond het evenement De Rollende Keukens op het programma; het hele Amsterdamse Westergasterrein stond vol met meer dan honderden food carts, omgebouwde caravans en barbecues. Het hoogtepunt? Livar-varken van de grill met aardappelsalade met kappertjes, ohh. En de toetjes van Hidde de Brabander, zoals een McMacaron.
Ik test veel uit voor de site; als we ergens over schrijven, moeten we natuurlijk wel écht zeker weten dat het lekker is. Anders kunnen we het onze lezers niet aanraden! Vandaag proefde ik bijvoorbeeld de paté van Firma Bijten, van een aantal heren uit Rotterdam. Zo goed, ambachtelijk lekker – je waant je bijna in Frankrijk. Die gaat dus op de site.
Mijn vriend Erik is onwijs belangrijk voor me; ondanks dat we samenwonen zien we elkaar doordeweeks soms maar heel weinig. We zijn allebei onwijs druk. Weekenden zijn heilig, zeker de zaterdag, die probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden. We zijn echt een goed team en houden allebei van ‘het goede leven’; lekker eten, goede muziek, mooie films, enzovoorts. In het weekend koken we graag voor elkaar of voor vrienden en familie, pakken we een filmpje bij The Movies of duiken we de stad in.
Zondag is mijn zondigdag, dan mag ik me te buiten gaan aan écht veel lekker eten. Doordeweeks probeer ik mezelf in te houden omdat ik anders te hard losga qua porties en calorieen. Op zondag kom ik graag bij Vinnies Deli op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Eerst een gezonde lunch met veel groenten, kiemen en sap en dan een mierzoete goddelijke salted caramel brownie als ‘toetje’. Te lekker.